Kulla gulla

Vad gör man när man blivit utelåst från skolan?

Det blev jag nämnligen idag, tack vare att Martin inte sa att dom låser skolan vid en viss tid.
Efter skolan idag så gick jag med Sara, Martin, Angelica och Sara till grisarna och kossorna. Första gången för mig!
Hade som vanligt min jacka och väska i skolskåpet, medans jag som tur var bestämmde mig för att ha mobilen och buskortet i fickan denna dag. Om jag inte hade gjort de idag hade det nog blivit lite problematiskt.

Men det var ritkgit trevligt att få se grisarna och Angelicas extremt söta kullting hon tränar med på de individuella valet. En riktig mors gris säger jag bara. Väl i grishuset sprayade Martin sin lugg rosa med grissprayen man märker grisar med, riktigt snyggt!! Efter mysstunden vi hade med lite prat och gosande med Doris(grisen) så gick vi vidare till kostallet, massa varma härliga kossor och lite längre in fanns kalvarna! Dom var så söta! Jag blev dökär i en beigeliknande kalv, fick massa pussar på handen. Mitt hjärta smälte verkligen ^^

Börar nu också fundera på att försöka fixa så jag kan flytta in till elevhemmet efter den här terminen eller någonting liknande. Skulle nog vara lättare för mig så jag slipper att åka med bussen som jämt insisterar på att ta en massa senvägar + att jag nog lättare kan få kompisar om jag gör så.

Det var vad som hade hänt på förmiddagen....

Sedan när jag kom hem fick jag vänta nån 10 minuter tills pappa kom och hämtade mig på busstationen, det blåste som tusan och jag hade ju inte fått tag på min jacka så jag hade bara på mig en luftig T-shirt. Inte de bästa plagget för blåsigt väder kan jag säga. När jag väl komit hem till den varma lägenheten ssprang jag till kylskåpet och tog fram någonting att äta, var som sagt vrålhunrig. Satte mig vid datorn och började prata med bl. a Lisa som började reta mig och kalla mig bonläpp!! Inte shysst APRUMPA! Funderar på att bryta kontakten med henne!!

Mohahaha.....(eller inte, men endå)

M.V.H// Marielle A.K.A Bonläppen

Men va fan!

Min blogg gör inte som jag vill, så den ska dö....

Fan jag orkar inte med att försöka fixa bloggen idag. Den är äckligt rosa som ni kanske ser om ni nu inte är färgblinda. Och har ingen header. Men matten ligger bredvid mig och bara väntar på att bli räknad. Ojsan va kul de kan bli!(NEEEJ)

M.V.H// Marielle A.K.A  a nerd of many names

Tim, wish you were born a girl

Mamma? Hur föds ideer som?

Musik har fötts i detta hus!!

Haha, men tyvär inte någon text till den. Men jag är riktigt nöjd med låten. Hoppas min kära syster också blir det, eftersom låten är till henne. Så fort den blir färdig(lovar den blir inte senare än i jul) ska jag ringa till dig älskade syster och spela den bara för dig.

Älskar dig och resten av familjen med. Grattis i efterskott och saknar dig massor!!

M.V.H// Marielle A.K.A Lillasyster

Ombyte

Kommer med mer nyheter efter detta...

Har bytt stil på bloggen som ni kanske ser, men de är bara tilfälligt. Vill ha en ny stil men vet inte riktigt hur den ska vara än så jag håller på som en galning på photoshop och ser vad  jag kan åstakomma.
Får hoppas på lite inspiration. Kan kanske gå ut lite och ta kort. Men på vad vet jag inte, haha!

//Marielle

Pengar och drömmar

Ljuset i slutet av tunneln..

Var lugna jag syftar inte på döden, utan bara på mina drömmar.
Jag har just fått lite pengar som jag hade planderat att spara för att få ihop till antingen en gitarr eller en Nikon d40 som nu är i min prisklass.(nästan) Bara nån månads sparingar så skulle jag ha haft råd med den. Men nu ser det inte så ljust ut, eftersom min snöängel(Dasiy min råtta) verkar inte må så vidare. Hennes högra bakben släpar hon efter sig och hennes högra öra är igentäppt med torkat blod. Jag fick panik så fort jag såg hur dåligt hon mådde, så mina besparingspengar för denna månad kommer nog gå till veterinären.

Men så länge hon mår bra, så mår väll jag bra med. Jag bara undrar hur mycket det kommer att gå på. Veterinärer har en tendens att ta mycket betalt för operationer och undersökningar.

Hör av mig mer senare idag, då jag inte är placerad i en datasal på skolan.

M.V.H// Marielle A.K.A "the worrying kind"

Här!

Ett misslyckande i lyckandet?

Jag har gjort en ny header till bloggen, men har lyckats med att inte kunna ladda upp bilden på bloggen. Inte heller kunna byta ut den med den gammla headern. Det går inte så bra när man inte har den hjälp man behöver.
Om några dagar har jag mitt allra första "prov" eller vad man nu ska kalla det.
"provet" handlar om växtens uppbyggnad och liknande, riktigt kul när jag knappt känner igen fem blommor där en av dom är just Jasinto som då betyder vitsippa på spanska.

Tack Elin för namnet btw! ^^ Mycket andvändnig av det.

M.V.H// Marielle A.K.A "Problem solver"

More than you know



Jag lekte lite med Gimp och kom fram med bland annat de här. Jag är inte så bra på de som ni kan se, jag är fortfarande nybörjare och enligt mig så är gimp svårare att förstå sig på än photoshop.

Efter middagen hade jag tänkt att ladda över alla mina tusentals bilder på cd-skivor. Allt kommer nog bli mycket lättare då. Ska bland annat ladda ner photoshop efter det är gjort! ^^

M.V.H Jasinto

Give me a goodluck kiss and then i'm off again

Någon dag snart vill jag åka till ett ställe med ett litet vattenfall..

Jag har nu spenderat två dagar enbart i min pappas stora "ohio state" T-shirt och tights.
Inte för att jag är trött och lat som jag vissa andra dagar brukar vara. Utan enbart för att den är så stor och mysig + att den luktar pappa! Mys ^^

Solen skiner och jag är lite ensam, det är lite tråkigt. Men vid frukostbordet pratade jag med GB om lugna platser som fanns i närheten. Hon berättade om ett ställe nära Ullared som hade ett litet vattenfall. Jag fastnade direkt och började fantisera mig bort till hur det skulle kunna se ut där. Nu vill jag dit!

Men vi har tyvär ingen bil just nu så jag får väll nöja mig med att ta en cykeltur till statiol, så snart pappa kommit hem. Sen blir det väll lite fotografering som vanligt. Lilla nördiga jag då!


M.V.H  Marielle  A.KA Nobody

Sound the bugle now

Med solen som värmer mina slutna ögonlock och musik i hörlurarna från forna tider...

Som jag har lovat lite bilder. Men först lite information om vad som hänt under dagens lopp. Jag fick för en gång skull sluta tidigare från skolan idag! Klockan halv två fick jag lyckligt kliva på bussen mot Varberg. När jag väl kom hem möttes jag av tre små änglar. En av dem satt så längtansfullt vid fönstret så jag tog fram kopplet för att ge henne en liten stund av solstrålar, hon är ju tyvär innekatt så att hon får inte lyckan att vara ute varje dag..

Hon var riktigt glav att få känna den friska luften, men det finns ju så många nya saker här nere som hon aldrig sätt förrut. Min lilla älskling lockade till sig några nya anstikten med, ett par ungar lite längre ned åt gatan fastnade för hennes oundkommliga charm. Jag gick med på att dom fick ta henne på en liten promenad, men endast för att få några kort på Sessan. Samtal om underliga saker som t ex. "niner".(kaniner)  Dom tog med mig på en promenad med, till ett litet äppelträd med saftiga små äpplen. Mums!

Haha, sociala mig. Blir kompis med ett par första klassare!(en av dom gick tom i förskolan) Ibland tror jag att jag är lite socialt handikappad.

















Finfina bilder engligt mig iaf. Den sista är faktiskt en favvorit ^^ Säg gärna vilken ni tycker bäst om.


M.V.H// Marielle A.K.A Snaskaren

Mörkerbild

Ett löfte jag faktiskt kommer att hålla...

Jag har nu lagt in mina bilder i datorn, så imorgonbitti blir det nog några bilder på mina änglar och andra finfina saker.
Lägger bara upp dom finaste så inte det blir hundra bilder att titta igenom. Jag ska inte tortera er så mycket.(haha)

Men som sagt klockan är mycket och man ska väll dra sig tillbaka i skuggorna snart.

m.V.H // Marielle A.K.A Nattugglan

That's all fo'ks

På nått sätt är det en typ av lättnad..

Jag antar att det är bättre såhär, jag fokuserar mer på nuet. Vad som finns just här.
Men ni finns alla i mitt hjärta fortfarande. Äsh, ni kanske inte fattar så mycket av mitt pladder. Nattmössan som talar igen. Kanske är dags för att fundera på tävlingen på bilddagboken då!

Om ni har någon fundering på hur det kan vara så skriv gärna.

Det är nämligen så att det är en tävling pågång som jag jättegärna vill vinna, eftersom priset är just en systemkamera!
En Nikon D80 för att vara mer exakt! Det handlar om att man ska styla om en bankman, om du fick välja hur en bankman skulle se ut. Hur skulle de då vara?

Skriv gärna några exempel, det skulle göra mig superglad!

M.V.H // Marielle A.K.A Nattmössan

Make it your own way, how you want it to be..

Matten är ännu inte gjord..

Klockan är för mycket för att ens tänka tanken på att försöka göra lite matteläxor. som vanligt skjuts allting upp, men idag gör det faktiskt inte så mycket eftersom jag inte börjar förns 12.40 imorgon! Får väll gå upp någolunda tidigt imorgon och göraläxan då.

Eftersom jag nästan alltid fryser nu mera(har ingen aning om varför) så passade det perfekt med den varma koppen cappucino Gunn-Britt så snällt kom in i mit rum med. Så nu sitter jag här igen, skriver för fullt på datorn, i blocket bredvid mig och på den torra huden på min hand. En ny favorit plats har setts ut, en ofattbart bekväm "stol" liknande sak. Eller skulle nog säga att det liknar en skål med en gigantisk kudde mitt i, ståendes på en liten tunna.

Så jag sitter i den lilla skålen med en varm cappucino som passar perfekt för att värma mina kalla fingrar medans jag fortsätter mitt skrivande på de olika substantiven.


M.V.H// "It's just little old me".... Marielle

In the corners of my mind

Jag kanske borde skriva några rader..

Ibland undrar man ju vart all tid tar vägen, jag gör nog inte så mycket med tiden som jag borde kunna göra.
Har liksom fastnat i att göra absolut ingenting förrutom att vara allmänt tråkig människa. Allmänt är ett bra ord tycker jag, på tal om ingenting. Nästan och "lite halft" är nog också bra uttryck.

Jag bara sitter och skriver för sömnlös är jag. Min katt snarkar alldeles vid mitt öra, det irriterar mig en smula. Men jag har vant mig vid snarkande och annat ljud vid nattimmarna. Jag kanske borde ta mitt lilla släng av kreaktivitet och försöka skriva klart den där låten jag nu har klurat på ett tag..

De här är vad jag kommit på sålänge, om ni är intresserade. Vilket ni kanske är, eller kanske inte. Nej jag kom just på att jag inte vill, under processen av skrivandet är resultatet bara lite för pinsamt och lite för "boyband" eller "brittney" liknande.

Jag får väll bara fortsätta att försöka få ur någonting ur mitt huvud på papperena. Vilket ibland kan vara lättare sagt än gjort. Nu ska jag sluta pladdra i nattmössan eftersom det kan fortsätta hundratals rader till och jag låter er slippa de, eftersom jag är en extremt givmild person just idag. Just ikväll. Har ingen aning om jag jag snackar om..


M.V.H // "sleeptalker"  P.S Måste bara tipsa om en liten låt jag tycker folk borde höra. "Way back in to love" Sök på den, riktigt fin låt med en ännu bättre text  D.S

Confusion

Jag har ingen aning vad jag ska tro på...

Vad ska jag göra? Vad händer nu liksom?
Jag måste vara ärlig och säga att jag inte hår en blekaste aning.


"Confusion is nothing new"

M.H // Jag vet inte längre

Lilla blå

90 minuters svenska kvar då..

Idag har jag kört traktor! Skratta inte Lisa eller Becka!!

Det var riktigt kul som vanligt, fick köra med den söta lilla blåa traktorn. Fast tyvär fick jag köre med släp. Jag kna verkligen inte backa med släp på, det går bara inte!

Haha ^^ Hoppas ni har de lika bra som jag!

M.V.H//  Bonläppen själv


Who?

 
Den här har jag gjort idag på paint..

 

Jag är en människa med kännslor, fattar du det?

Tillbaka i varberg, en en gång

Ny flytt på gång...

Jag gjorde inte min läxa på tåget som jag skulle. Det blev bara inte så som jag tänkte mig. Så jag borde antagligen börja skriva på referatet oh några mattetal, annars ligger jag nog lite efter i planeringen. En vecka rättare sagt.

 Väl på stationen jag snällt hade blivit dumpad på stod jag med telefonen i ena handen och packningen i den andra. Jag var kallare än vanligtvis eftersom det var stängt i väntsalen "pga förstörelse"

Jag prövade mig på att ringa några. Min pålitliga mor svarade som alltid, det var ett samtal med få ord. Men det var trevligt att bara lyssna på henne medans hon jobbade natt och talade in några nyheter. Om jag kunde skulle jag sitta vid radion och lyssna på henne men det går inte just nu.
Hon piggade upp mig lite, medans jag stod och svor över lite saker. Livet bland annat. Jag antar att det var lite nervositet som hade fått mig på sämre humör, kanske också tanken på att jag om bara någon halvtimma skulle åka iväg en en gång.

Innan jag for iväg med Anders påväg mot tågstationen var jag en stund hos Lisa. Jag behövde verkligen någon att prata med. Ingen annan fanns tillgänglig förrutom goa gammla hederliga Lisa.(syftar inte att du är gammal eller mitt andrahandsval) Min mor svarade för en gång skull inte i telefonen, inte heller Becka. Bea hade åkt iväg till Alex och Viktor var ute och sprängde gammla tanter och hade inte tid att prata.

Ville bara säga tack för sammtalet Lisa, jag behövde de som sagt. Dig kan man lita på (L)

Säger nog tack till alla andra med, tack för helgen. Jag har saknat er så mycket!


P.S Om ni också vill sjunka er ner i ett litet behagligt träsk som jag är i nu så skulle "Grazed Knees - Snow Patrol" vara perfekt som stämningsmusik D.S


Landskapet

Idag far jag väll iväg då..

De har gått alldeles för snabbt. Om jag kunde skulle jag ta denna helg på repeat ungefär trettioelva gånger. En till singstarkväll med Lisa och Becka t.ex.  Ännu en systerkväll med A-Lo med praliner och en nästan för långsam film och kanske ännu en crosstävling. Fast utan att nån rammlar kanske.

När jag kommer hem, hem till Varberg. Skriver jag nog en mer detaljerad beskrivning om vad jag har haft för mig i helgen.

Saknar redan Docksta fastän jag befinner mig här redan.

M.V.H // Körsångaren

P.S Kommer med bilder från kvällarna senare, när jag fått koll på min dator som jag sagt at jag ska göra ungefär 55 gånger D.S


Nervositet

En en gång, en en dag. Med Lasse i öronen.

Idag sker avresan, från Varberg med stopp i Göteborg för att byta tåg och sen rakt mot lilla Dockstaden.
Åh! Vad jag längtar, medans jag sitter i datasalen på munkagård så räknar jag timmarna tills jag en en gång får se dom underbara leenden jag var så van vid att komma hem till varje dag efter skolan.

Hoppas ni också räknar ner tills jag sätter hela Docksta i brand! (Inte bokstavligt talat, så var lugna)

M.V.H // Marielle A.K.A "the traveler"

P.S  Becka! Jag kommer vara rätt så speedad när jag kommer till Herrskog, så var berred!! D.S

En skoldag

Tre veckor har nu gått, de känns lite mera som två.


Jag har förbluffat mig själv genom att inte tycka att prata är så läskigt som jag en gång gjort allt för många gånger. Att släpa sig upp ur sängen är inte längre en vana, inte heller att synen av skolan fick en att ångra sig att man ens gick ut ur huset.

Morgonhumöret är på topp och bussresorna är roligare än förr, kanske för att de inte längre sitter några irriterande sjuor bakom en och bara är allmänt stöddiga. Kanske för att jag själv nu är den minsta på skolan men nog också de att jag inte längre åker skolbuss.

Alla människor har så finurliga sammtal, varje människa är olik den andra.


Skoldagen börjar med att bli väckt av den allt så pigga mobiltelefonen, en mellanstor melodi som på något konstigt sätt väcker mig innan den ens börjat(haha) går med mina alldeles nya älgtofflor som är större än alla mina katter tillsammans till badrummet. Gör alla saker som är nödvändiga att göra innan en skoldag som att t.ex borsta tänder och hår, byta kläder ge alla djur mat. Men jag är ingen vidare frukostmänniska så den hoppar jag som vanligt över, medans någon alltid kommer på mig och fösöker att tvinga i mig något litet ändå. De funkar aldrig kan jag säga, så snälla sluta försöka.





Åker ena ensamma bussen till centrum för att sedan byta till den alltid smockfulla bussen till skolan. Alla går som i en flock med samma mål bort mot entrén. Ser sig omkring efter några bekanta ansikten och efter ett bemötande leende och ett litet välkomnande hej fortsätter man några steg till skåpet för att slänga av sig alla onödiga saker. Tillbaka till de bekanta ansiktet/na för några konversationer och sedan bort till klassrummen.


Och till slut efter en dag full med nästan för långa lektioner så får man en belöning. Man får åka hem! Haha.


M.V.H // Marielle A.K.A straight-A-student


RSS 2.0