Soon in your arms

Jag och min gitarr, vi har gått i många år..

De är nästan helt omöjligt för mig att utrycka mig med ord, sitter och försöker få ut lite kännslor på papper som passar ihop med melodin jag gjort. Det går bara inte.
Jag vet inte. Är väll bara så jag är. Varken bra med kännslor eller ord.
Men de blir liksom svårare när man väl har gitarren i knät och bara ska tvinga ut några fina ord så de blir någonting av den dumma låten som bara har legat och skräpat ett tag nu.

Har varit sjuk som sagt men jag är på bättringsvägen. Hostan har dock blivit lite värre och jag är hes som bara den, låter nästan som en tonårskille i puberteten(haha)


 1: Som min lilla prins Bastian, har jag sovit nästan hela dagarna. För en gångs skull är jag lite lat.

 2: Jag lyckades smita ut ur huset. Det var lite kyligt men de är smällar man får ta. Som en.. Ja, inte san fotograf men en fotonörd. Gick jag ut i kylan för att fånga de vackra ljuset.

 3: Jag var inte helt ensam dock. Lisa som var i Stockholm höll mig sällskap över telefonen. Hon fick nog höra några hostnigar och annat lite då och då. Men de var trevligt att ha sällskap, blev lite rädd när jag såg en man snubblandes runt kvarteret.

 4: Min katt sover överallt! Men har är så söt så han slipper alltid undan. Mitt svullo till katt, haha.( Till er som inte kommer ihåg eller inte kan namnet på honom. Han heter Bastian så försök att komma ihåg det)

 5: Jag antar att inget kan hindra mig från att vara lite ego. Inte ens sjukdommar. Lite sorgligt om man tänker på det. 

 6: 100 mil är inte så långt om man tänker på de, om jag bara blundar är jag där igen.

 7: Från mig, till er alla(som har fobi för spindlar) ett riktigt fint kort på en riktigt finfin spindel. Titta bara på dom benen!! Haha ^^

 8: Jag har alltid någon att prata med verkar det som, när jag är ute och tar mina kort. Becka var den personen vid de tillfället. 

 9: Jag kan inte sluta tänka på det! Jag saknar er alla.. Men så långt kvar är det väll ändå inte? Kom igen, 4 dagar. Ingen har väll dött över att vänta i 4 dagar.

 10: Men ni alla är så underbara, jag kanske blir den första som gör det. Saknar er alla, älskar er alla och kommer att irritera er alla under onsdagens tågresa!!

It's just bebopulation

Oliver och gänget

Tittade runt lite på internett och snubblade då över lite nostalgi.
En av mina gammla favoriter " Oliver och gänget "  och en viss låt i denna film.
Varje gång jag var liten och den låten kom igång blev jag superglad, de är en sån typ av låt. Man blir genast på bättre humör.

Why should i worry?

http://www.youtube.com/watch?v=DMtnOa7WLj8&feature=related


In my eyes your beautiful

Jag har begravit mig själv under täcket, tills jag mår bättre

Trodde att jag skulle bli bättre idag, men jag trodde fel. Hoppas ni mår bra i alla fall.

M.V.H // Marielle A.K.A Sjuklingen

Kyla

Missade bussen och fick stå och vänta i blåst och regn.

Idag var inte en av dom bättre dagarna. De har regnat hela dagen och ingen riktig jacka har jag heller. Suck.
Fört var bussen från skolan försenad, sen när jag äntligen kom fram till busstationen så såg jag min andra buss fara iväg. Fan! Stackars lilla mamma som ringde just då, när humöret var som värst. Men jag kunde tänka klart i alla fall och bad henne att ringa senare så hon inte skulle få stå ut med mig som skäller på henne för ingen orsak alls.
Jag var svinkall och blöt, vinden blåste och jag var lite ensam. Ingen annan var på busstationen.
Men jag kunde smsa med Becka och sen ringde Viktor. Så på lite bättre humör blev jag.

M.V.H // Marre A.K.A Den dränkta råttan


Lägg till i kontakter?

Den dumma måsen vägrade flytta på sig, fick stå i en halvtimma med blåsten i ögat ända tills den äntligen for iväg. Mina ögon ran mer än vad dom brukar göra.



Jag har ganska tråkigt och känner ett inte så trevligt humör på gång, ett visst humör då jag brukar ringa Becka. Deppig och med massor av hemlängtan, ganska mycket känns hopplöst då. Så jag måste få tankarna någon annan stans, hjälp mig gärna. Tex med ett råd på en finfin låt!

M.V.H // Marre A.K.A Emo


Blå blå blå, så blå som dom bara kan bli

Bättre än inget alls

Jag har lite tråkigt, kan inte somna eftersom så många tankar far runt i mitt huvud. Något jag inte är så van vid.(ojsan, råkade mobba mig själv lite där)

Så bara för att jag har tråkigt, så får ni se vad jag gör när jag har tråkigt. Tar massa egokort, redigerar dom litegrann och lägger ut dom. Bloggen har blivit lite av mitt nya bilddagboken. Där jag också råkar ha lite mer kort från cykelturen med pappa.(var lugna inga egotripper där, bara vanliga kort)

 (inte omgjord) Har jag gröna ögon? Om någon vet vilken färg jag har på ögonen, säg gärna till. Ser inte de XD









Som sagt, jag har haft tråkigt och de löser jag på detta vis. Jag skäms nästan lite.

Te Amo

Hörlurar på öronen så inte hela kvarteret hör.

Har bytt plats från vardagsrummet in till köket med mitt lilla pickpack. De vill säga min dator min mobil(pappas) och mina hörlurar. Satt länge och letade efter en låt som reflekterade alla kännslor som pågår just nu, de var svårt men jag hittade till slut den perfekta som för en gång skull inte är Jason! Har en ganska stor hemlängtan just nu. Till hemmet på krokus, till alla vänner, alla platser. Till Viktor. Men snart är jag där, snart så. Vänta bara en vecka eller två.
Saknar er och älskar er så extremt mycket (L)

Daniel Bedingfield - Draw you

Om ni vill förstå er på ungefär hur jag känner kan ni ta er en liten stund och lyssna på den här låten. Underbar! ^^

M.V.H// Marielle A.K.A Dagens fotograf, haha.


Exotic snacks

Jag har klippt mig, bokstavligt talat.

Jag kom på idag att vi har ett badkar! Så längesen de va jag badade i badkar!
Tog ett långt härligt varmt bad och sen bestämmde mig för att min lugg hade blivit aldelles för lång, nedanför ögonen. Jag löste de alltid med att bara kamma den åt sidan, men idag tyckte jag de var nog. Så jag tog fram saxen och klippte luggen.
Lägger in bilder senare idag på de, så ni får säga vad ni tycker om de. Lite andra bilder från gårdagens egotripper kommer också. Hoppas de inte är allt för drygt att se på. Haha!

M.V.H // Marielle A.K.A Frisören

Today i woke up as a clown

Idag var en sån typisk ingenting dag.

Det regnar och allt känns lite meningslöst, en dag som ska spenderas med en chipspåse, kanske lite glass och bara sitta framför tv:n. Inga kort kan heller tas utomhus utan att kameran drunkar i vatten,  men de löste jag med att gå in i badrummet och leka lite clown!

Today i woke up as a clown!

















Allting i svart vitt precis som färgen på dagen. Hade roligt i en liten stund tills folk knackade irriterat på dörren och ville in.
Sen tog de roliga slut och tillbaka till ingenting dagen.
Ett telefonsammtal och ett sms gjorde allt bättre dock ^^ Tack så mycket Becka och Viktor.

M.V.H// Marielle a.k.a "The clown"

Spagettiknutar. Den första veckan

Det har nu hänt mycket på min nya skola i den nya staden. Jag förklarar dag för dag.


Tisdag:Ännu en informationsdag, det var inte så kul som man kunde ha gjort den till. Eftersom lusten att göra något var inte så stor, var ganska trött eftersom jag inte vant mig vid att vakna upp tidigt än och jag gör de inte bättre för mig när jag lägger mig senare och senare.

Men vi fick veta några nyttiga saker om skolan och annat.


Lunch som vanligt och jag måste verkligen säga att skolmaten här är nästan som att äta på resturang! I alla fall om man jämför med Herrskogs mat. Vi fick träffa kocken på skolan med, han visade oss komposten dom hade och sopsorteringen. Munkagård är en miljöskola, de är jag riktigt glad över.


Onsdag: Friluftsdag! Vi alla samlades i aulan och blev uppropade som vi har blivit många gånger denna vecka. Ungefär en halv timma fick vi vänta på våran buss till stället vi skulle traska på. Vädret var inte lika trevligt som de hade varit dom andra dagarna, mulet och de duggade. Inte de solsken vi hade hoppats på tyvär. När vi väl kommit fram så fick vi vänta ett tag på att lärarna skulle bli färdig med förberedelserna på deras station. De var 1,1 mil vi skulle gå idag. Med några stationer vi skulle stanna på och göra lite lagarbete och liknande.

På första stationen fick vi i uppdrag att knyta ihop spagetti så långt vi kunde, de blev kletigt. Men de blev riktigt långt. Ungefär 15,85, de kunde ha blivit mer men spagettin tog sorgligt nog slut.


Andra stationen skulle vi göra tre olika saker, en grupp skulle göra något med skruvar och muttrar, en annan grupp skulle hitta på ett eget ordspråk och våran egna grupp skulle göra en ko av en kotte. De gick bra för våran kogrupp men de tappade tyvär lite ben så vi fick lite avdrag på våra poäng. Muttergruppen fick full pott! Desamma för ordspråksgruppen.


Vi traska de och traskade tills vi kom fram till den tredje stationen. Vi delades än en gång in i grupper. De här gången bara två. Vi fick 6 stycken pinnar och med dom skulle vi göra 4 stycken likasidiga trianglar. Vi klarade de på bara några sekunder! Full pott där med.


Kommer inte riktigt ihåg ordningen på stationerna och kommer säkert inte ihåg alla. Men jag berättar om dom roligaste.


En maskin av männsikor. Vi skulle låta och vi alla skulle vara sammanlänkade.

Vi bestämmde oss för att hålla varandra på axeln och låta så mycket som möjligt.

- Vad var de här för maskin då?
- Ehm.. En radio!
- Haha ok, vad heter maskinen då?
- Något med vrål!
- Tystnad, alla tänker...
- Vröl!


På städets station skulle vi gissa alla deras namn, Vi fick 1 rätt av 5.


Den sista stationen jag kommer ihåg var matstationen, vi fick makaronisallad.


Torsdag: Våra allra första lektioner!

Datakunskap var de första, jag fick följa efter några för att hitta rät, kan inte alla vägar riktigt än.

Vår första uppgift var att koppla ihop en dator, oj vad svårt de var!(inte riktigt)

Resten av lektionen fick vi skriva en liten presetation om oss själva och sen hade vi litte "fritt" så vi alla gick utt på bilddagboken och liknande. Nästa lektione var Växt- och djurliv, inte direkt en lektion utan mest prat om vad som skulle hända och sånt. Mer information. Den allra sista lektionen var svenska där vi fick ha en namnlek så att vi skulle lära oss varandras namn.


Fredag: Första lektionen om traktorkörning, fick en massa böcker och göra ett test om dom olika vägskyltarna. Inte så kul eftersom läraren är så tråkig, jag höll allvarligt på att somna, trots att jag hade sovit riktigt bra den dagen och var yberpigg på morgonen. Svenska igen, den här gången fick vi skriva massa frågor inför en intervju med någon i klassen. Och till slut en liten redogörelse för vad som hade hänt under veckan och liknande.

Under lunchen och rasterna pratade jag riktigt mycket med olika människor. Så Mamma du kan sluta oroa dig nu att jag kommer vara ensam och mobbad.(Haha)


Förlåt för den långa beskrivningen M.V.H // Marielle     P.S Har inte orkat titta efter stavfel  D.S


Datorkunskap

Har min första lektion!

Min allra första lektion på Munkagård, de är datorkunskap. Juast nu är det rast så att jag bloggar lite eftersom jag inte har skrivit så mycket om skolan som jag borde ha gjort. ska passa på att säga förlåt till A-Lo för att jag inte tog kort och lade ut de som jag sa, men jga var så extremt trött igår. Gick faktiskt ungefär 8 km igår(kan förklara varför sen). Höll på att somna i bussen och de hade inte varit så bra för om jag hade missat min hållplats så skulle jag inte veta vad jag skulle ta mig till. Kan inte vägarna riktigt här i stan än.

Har lärt mig komma till några nya stälen nu!
1. Till torget
2. Fästningen
3. Nakenbadet(ligger strax bredvid fästningen, men de är inte nakenbadet jag e ute efter. De e alla klippor bredvid)
3. Busshållpkatsen
4. Willys

De var nog alla, jag hör av mig lite senare.
M.V.H//Marielle

Ett löfte är ett löfte

Som jag lovat.

Jag han dock inte med att lägga ut bilden igår, den blev färdig alldeles för sent tyvär. Men den blev superfin!
En en gång.  Tack Becka!!  
Skaparen av headern på min blogg och hon som hjälpt mig att förstå mig på bloggen.

Till en månad ^^


10000 motherfuckers

Jag hade ingen aning om att en månad kunde gå så snabbt.

Jag orkar inte med att förklara skoldagen idag, kan förklara båda imorgon. Anledningen till detta är att jag har tränat på gym med pappa idag! De var riktigt kul, känndes som att de var flera år sen jag rörde mig senast. Nästa gång jag åker dit är på torsdag och då ska jag få lite hjälp med träningen av en personlig tränare(!) och så ska jag göra ett träningsschema till mig själv. Klockan är mycket och jag ska snart gå och sova så jag orkar med ännu en skoldag. Trots allt jag har bara gått två dagar(känns som flera månader). Men jag måste vänta på att Becka ska bli färdig med en särskild bild som ska läggas upp senare ^^

En månad idag, Dumbo! (L)

En bild piggar alltid upp ^^

Ett löfte är ett löfte.


Har lovat att skicka den här bilden för länge länge sen, men jag tycker de blir lättare och roligare såhär ^^

 

Np 08 C

FÖRSTA DAGARNA I SKOLAN, DEL 1                                                                          


Jag var på helspänn då jag och gunn-britt gick utanför dörren. Nu var de faktiskt slut på de roliga, tillbaka till skolan igen. Och inte den skolan jag är van vid, nu är de gymnasium på gång, munkagårdsgymnasiet för att vara exakt.

Jag har varit på skolan förrut, men inte innuti den och bara på ett enstaka område. Vid djuren såklart

Egentligen skulle jag åka buss ner till tågstationen som också är busstationen och byta buss där, men jag fick skjuts av gunn-britt. De var faktiskt bra att ha lite moraliskt stöd, så om jag skulle falla ihop så kunde hon lyfta upp mig och skaka mig till liv igen.

Väl vid busshållplatsen kännde jag mig lite mer hemma, där stod de ett par nervösa ettor. Jag var inte ensam.


För en av dom första gångerna hade jag också på mig mina glasögon, men de var mest för att jag ville ha någonting att gömma mig bakom. Dom hjälpte mig också med att se bättre, som glasögon ska göra. Bussen körde fram dit vi stod och jag stapplade mig upp i bussen. Busschauffören såg lite hotfull ut, fast de gjorde alla vid de tillfället. Jag fick turligt ut någonting att säga till honom.

-  Jag ska till munkagårdsskolan, men jag har inget busskort. Han stirrade lite irriterat på mig.
-  Jaha.. Men du ska få de senare va?
-  Ehh...(Kommer jag få de?) Ja..(?)
-  Jaha, sätt dig.

Jag klarade mig! Jag satte mig längst fram som en inlärd reflex, såg dock inte skylten " Avsett för allergiker" efter en 10-20 minuter. Vilket inte var så bra eftersom jag dagen innan hade suttit med Sessan i knät med samma kläder.


Efter en stund började jag känna igen dikena och fälten. Och nån minut senare var vi framme, jag lödde rådet jag fått några dagar tidigare " följ med folkklungan så klarar du dig". Det var jag och kanske 5 andra ettor som promenerade mot skolan och matsalen. Skolan som dagen innan hade sett lugn och stillsam ut, var nu som portarna till helvetet. Hjärtat klappade mer än vad de vanligtvis brukar göra vid läskiga tillfällen. Jag ville bara svimma och vara borta en timma eller kanske 6.

Jag klarade mig igenom korridoren och fram till matsalen, där jag stod en stund tills en leende lärare(?) visade mig och några andra till ett ställe där man kunde sitta. Alla lärare presenterade sig, en efter en och jag granskade dem noga. Funderade på vilka som jag kanske skulle få ha som mentorer eller rättare sagt vilka jag Ville ha som mentorer. Vi blev uppropade efter klasslistan, jag går nu i klass NP 08 C. 


Efter alla upprop och liknande fick vi följa efter mentorerna, våra mentorer heter Hans, Göran och Linda.(åtminstonde en av dem som jag ville ha) En massa tråkig info pratade vi om i klassrummet som vi spenderade mesta tiden i. Lunchen var läskig och ensam, satte mig vid en av de få lediga platserna som fanns där inne. Jag åt maten så långsamt jag kunde och gick sedan ut en stund och såg mig omkring. Efter den korta promenaden så gick jag tillbaka till klassrummet vid den tid dom hade planerat ut åt oss. Hans visade oss runt skolan och dess (större än vad jag anat) omdråde. Rundan slutade vid gymnastiksalen där vi skulle prova arbetskläder, jag hade turen att inte behöva testa om några. Allt satt perfekt. Fast arbetsskorna är nog dom fulaste skor jag någonsin sett, illgröna och tjocka. I gymnastik salen fick vi också våra nycklar till skåpen i skolan och omklädningsskåpen.


Ett till besök i klassrummet med lite sista info inför morgondagen och sen fick vi gå. Klockan var nästan 14:40, min buss gick 14:46. Men jag var lugn, busshållplatsen var bara några meter ifrån skolan. Jag han dock inte fixa något busskort, så på hemvägen fick jag lite skäll av en chaufför, men han sa att han var på bra humör så jag fick hoppa på. Jag klev av ungefär vid en affär jag var bekant med, eftersom om jag hade klivit av i stan skulle jag få skäll av ännu en chaufför och kanske inte fått åka hem. Från affären kunde jag vägen hem men inte från stan.

Dumbo och alla ni andra apor. Älskar er ^^

P.S Var lugna, beskrivningarna på dom andra dagarna kommer inte vara lika långa D.S


Elvira, vad gör du?

Ett telefon sammtal på närmare 3 minuter.
I all nervositet inför skoldagen som inte riktigt har hänt än, så fick jag ett telefonsammtal med mamma. De piggade upp mig och som vanligt gav hon mig lite visa ord och meningar.
En sång fick jag med, jag hörde inte riktigt va de var från början eftersom jag bara hörde skrammel och liknande från köket. Men efter en stund hörde jag en melodi som vart igenkännd på direkten.  Elvira, vad gör du? Carl Johan Vallgren

Jag fick tårar i ögonen, melodin som jag lyssnat på allt för många gånger för att hålla koll på de exakta antalet.
" Nu har du ju hittat din kärlek, gumman"  Mor 

Tack Mamma, du lyfte upp mig på fötterna igen ^^

M.V.H// Lite rädd, men ändå glad Marielle

 För att jag saknar dig.

I can see clearly now, the rain has gone

De blir lite ljusare i min "framtid" i Varberg.
Har nyss varit och tittat lite på skolan, så jag åtminstonde hittar till matsalen som vi alla ska sammlas i.
Dagen har bara flygit förbi, de känns inte så bra. Med tanke på att jag kommer mycket närmare morgondagen.


En fråga? Om ni fick vara med en person för en dag. Vem skulle de då vara? Välj vem som helst, tv-stjärna eller nått liknande, kanske en underbar singer/song writer( Jason!!)

M.V.H // Marielle


"Detta säger mer än 1000 ord"

   1


  2

  3


 4


  5


  6



  7


 8


 9


  10


1. Pappa och jag var och matade ankor och måsar vid dammen, den dagen lärde jag mig också en väg in till stan! ^^
2. Ankor överallt, har aldrig någonsin sett så många ankor i hela mitt liv.
3. En av mina favorit ankor, jag döpte henne till Gertrud. Vissa kan nog lista ut vart namnet kommer ifrån, hehehe.
4. Dammen är nog de finaste stället här, annars är de mest bara betong and shit.
5. Ja, mina skor har gått lite överallt. Här är jag och klätttrar i ett gigatiskt träd. De är någonting särklit med träd som lockar en att vilja klättra högt upp i det.
6. Alla i Varberg cyklar, vart man än kollar ser man någon som cyklar. Det är riktigt trevligt måste jag säga.
7. Spindelnät på pappas bil, det var han som tipsade mig. Tack pappa.
8. Jag var bara tvungen :P
9. De mesta jag gjort här nere dom senaste dagarna, suttit antingen på sängen eller i soffan och lyssnat på musik. Nån gång kommer det förbi en kurrande kisse och vill ha lite klapp. Men efter en stund tröttnar dom så de börjar bita på mig istället.
10.Jag på skeppet Göteborg, de va askul!! Stort fint skepp, de känndes nästan som ett piratskepp ^^ Joly rogger, argh!!

I once had a duck, and her name was Gertrude

Sakta men säkert.

Jag börjar vänja mig vid Varberg nu, det är ganska fint när man väl ger staden lite tid.
Sålänge är det bara några få ställen jag kan hitta till.
1.Djuraffären(big chocker)
2.Fruktaffären
3.Willys
4.Dammen

En liten cyckeltur fick jag mig idag tillsammans med pappa, vi åkte först på willys och köpte lite bröd som vi kunde mata dem med. Vår vanliga plats var redan tagen av två tonårskillar, så vi fick ta vår plats i solen istället. Med vindruvor och pepsi till hans började pappa mata dem med brödet vi varsamt valt ut bara för ankorna och måsarna.
Vi var ett bra team, han matade medans jag rullade runt på marken och tog kort på måsarnas vingslag och näbbar.

Jag har haft en underbar dag, hoppas ni har haft de med. Skriv gärna till mig om allt ni gjort ^^


M.V.H// Marielle   A.K.A   Jasinto

Big nothing

Finns de nån annan där ute?
På måndag börjar det, jag är livrädd måste jag säga. Livrädd. Ska börja på Munkagårdsskolan, finns de nån annan där ute som också råkar göra de? 
Måste de vara så svårt hela tiden? De måste alltid krångla, de kan aldrig vara lätt. Men de är väll så livet fungerar ibland.

Jag får snart pigga upp mig med att ta en liten fotopromenad, har fått ett litet uppdrag av pappa från farbror.
Ska ut och ta kort på hustak och annat smått och gott. Till Farbrors hemsida, han är plåtslagare och ska nu göra en hemsida  somd e behövs lite bilder till. Kan nog länka till sidan när den är färdig.

M.V.H // Marielle


Köp dig lite lycka

Snart får jag ta en promenad bland skor på rea ^^

Länge har jag suttit i min lilla säng som är inklämmd i et litet vardagsrum och funderat. På bussresor och annat skoj som plågar en till första dagen i nya skolan. Jag är grymmt nervös att jag kommer att ta fel bus eller kanske missa bussen.



"Jason Mraz - Beautiful mess"

Ni kommer inte att ångra er

En älskling sover, en annan sitter och väntar på svar och en tredje suckar djupt och stirrar ut i de tomma

Zz..

Grannungar..

Jag vaknade imorrse av att grannungarna skrek så de bara skärde i hörnen, jag hade ingen aning om at någon kunde skrika högre och vara mer irriterande än Leo själv.
En ny dag har just börjat i de nya huset, nya staden. Snart ska jag väll gå till köket och ta tet som står och väntar på mig.

Till mina finfina vänner!
Hoppas att ni har de bra där uppe, saknar er alla extremt mycket. Lycka till på era nya skolor och era nya klasser (L)

Mitt hjärta lämnade jag kvar

Mitt liv har tagit sig en liten åktur söder i Svergie. Rättare sagt till en stad kallad Varberg.
Bilresan började fyra igår eftermiddag eftersom jag som alltid ska skjuta upp allting till allra sista minuten. De känns jobbigt att lämna den lilla Dockstaden eftersom jag har levt där så lång tid, alla vänner jag skaffat och all natur som omslöt mig.

Jag fick åtminstonde säga hej då till alla. Ett litet knytkalas ordnade jag till mig själv någon dag innan flytten och kompisarna kom med mumsiga kakor och annat ätbart.

Dagen efter firades Cill 16 år!  Trevligt firande med sallad och skaldjur. Men dagen hade inte varit hel om jag inte fått träffat Viktor senare, för första gången fick jag åka på hans moppe, de gör jag aldrig mer igen kan jag säga. Mina ben darrade när jag äntligen fick kliva av. Men den hemska känslan försvan när jag fick vara i hans armar igen. Jag kommer sakna honom så, Dumbo (L)




RSS 2.0